Βρίσκεστε εδώ: Αρχική σελίδα Κρασια

 

 

σεληνη


Σιωπές αγαπημένες της σελήνης …
     Γ. Σεφέρης   (Τελευταίος Σταθμός)



selini1Ζωηρό, έντονο ροζ χρώμα. Αρώματα φράουλας,  καραμέλας και άγριων λουλουδιών διακρίνονται στη μύτη. Στο στόμα κόκκινα φρούτα με χαρακτηριστική οξύτητα και διακριτική παρουσία ταννινών χαρίζουν αρωματική διάρκεια με γλυκές νότες στο τελείωμα.



 

 

 

 

ΑΝΕΜΟΛΙΑ


Ανεμόλια στη γλώσσα του Ομήρου είναι τα λόγια του ανέμου, τα μάταια, τα κενά.
Το κρασί ανεμόλια είναι το μέσο διαφυγής από την ασφυκτική καθημερινότητα και η απόβαση στην ηρεμία, στην χαλάρωση στη διασκέδαση.



anemolia1Παλαιωμένο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια είναι ένα κρασί με πολύπλοκο άρωμα άγριων μούρων, βύσσινου και πράσινου πιπεριού. Το χρώμα του είναι έντονα ρουμπινί. Στο στόμα διακρίνεται η στιβαρή δομή του καθώς η οξύτητά του εξασφαλίζει μεγάλης διάρκειας επίγευση. Οι μαλακές ταννίνες του χαρίζουν ένα βελούδινο σώμα.


Παράγεται απο την ποικιλία Montepulciano καλλιεργούμενη στο ξεχωριστό αμπελοτόπι Τριλόφου Νάουσας.

Με την φροντίδα της γεωπόνου Ε.Ταζογλίδου

14% Vol



 

 

 

ΜΕΛΥΔΙΟΣ



ήταν ένα χάδι του αέρα....

ήταν οι φωνές, τα γέλια, τα ξεφωνητά που άγγιξαν τις ρώγες των σταφυλιών και χύθηκαν οι πρώτες γλυκές κόκκινες σταγόνες του μούστου...  Μελίνα, Λύδια συλλαβίσαμε και όλα μαζί ενώθηκαν να μας δώσουν τον μελύδιο οίνο



melidios1Το κρασί Μελύδιος είναι το φρέσκο, το νεαρό κρασί γεμάτο φρουτώδη αρώματα, δαμάσκηνου και βατόμουρου. Έχει χρώμα βαθύ κόκκινο με μωβ ανταύγειες. Στο στόμα είναι γεμάτο, πλούσιο με διακριτική γλυκύτητα. Ένα υψηλόβαθμο νόστιμο κρασί που μπορεί να καταναλωθεί με φαγητό αλλά πολύ ευχάριστα και μόνο του.


Με την φροντίδα της γεωπόνου Ε.Ταζογλίδου

 




 

 

7 κλειδια



Η ποικιλία ξινόμαυρο, η βασίλισσα του Βορρά




7kleidiaweb1

Καλλιεργείται στο ξεχωριστό αμπελοτόπι του Τριλόφου, της αμπελουργικής ζώνης της Νάουσας με παραδοσιακές καλλιεργητικές τεχνικές βασισμένες σε νέα επιστημονικά δεδομένα. Στην συνέχεια επιλέγονται μέσα στον αμπελώνα ξεχωριστά φυτά που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την παραγωγή άριστης πρώτης ύλης.

Γευστική δοκιμή των ραγών παράλληλα με τεχνολογική και την φαινολογική ωριμότητα των σταφυλιών, καθορίζουν την ημερομηνία τρυγητού των συγκεκριμένων φυτών. Ακολουθεί οινοποίηση σε ανοικτή ξύλινη δεξαμενή και παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα 7 κλειδιά που δημιουργούν μια πρωτόγνωρη έκφραση του ξινόμαυρου.






Με την φροντίδα της γεωπόνου Ε.Ταζογλίδου

 






 

 

  • Masna restaurant, Βέροια
  • Beluga café restaurant, Βέροια
  • Verita café restaurant, Βέροια
  • Βεργιώτικο restaurant, Βέροια
  • Το μειντάνι restaurant, Βέροια
  • Lounge café-wine bar, Βέροια
  • McOza café-wine bar, Βέροια
  • Αλέα wine&spiritsbar, Ισαύρων Θεσσαλονίκη
  • Οινοτόπι - Καπνοτόπι, Π.Μελά 28 Θεσ/νίκη
  • Etiquette café-wine bar, Γιαννιτσά
  • Astra café-wine bar, Κατερίνη
  • Fresh café wine bar, Έδεσσα